La Gatera, Obrador Col·lectiu del Penedès

Header image
Watch video
 • Location Guardiola de Font-Rubí, España
Gefinancierd op 01 / 07 / 2023
Gecofinancierd!
Ontvangen
€ 24.485
Minimum
€ 24.000
Optimum
€ 115.883
116 Co-financiers
Channel
 • Bijdragen € 5

  Et convidem a la inauguració de La Gatera!

  Invitació formal a la inauguració del nostre obrador col·lectiu.

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 02 Co-financiers
 • Bijdragen € 10

  Apadrina'ns un totxo!

  Amb una aportació de 10€ el teu nom estarà a les parets de La Gatera per reconeixer el teu esforç

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 18 Co-financiers
 • Bijdragen € 25

  Mostra de producte de La Gatera

  Invitació formal a la inauguració del nostre obrador col·lectiu i recull el teu obsequi de mostra de 1 producte La Gatera.

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 16 Co-financiers
 • Bijdragen € 50

  Maridatge - Pack degustació a recollir

  El pack constarà d'un petit asortiment de 3 productes de La Gatera

  (El contingut de la foto pot variar degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 17 Co-financiers
 • Bijdragen € 60

  Taller de pa/reposteria per a tu i un convidat

  Vine a apendre amb la Trini Gomez de @Cuineixa't!

  La teva aportació valdrà per un taller de 3 hores per a tu i una acompanyant!

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 12 Co-financiers
 • Bijdragen € 100

  Pack de productes de La Gatera

  Assortit mitjà de 6 productes de productors de La Gatera. A recollir quan ens visitis ¡

  (El contingut del pack pot variar del de la foto degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 12 Co-financiers
 • Bijdragen € 150

  Accés gratuït a una jornada de treball a La Gatera

  Podreu reservar l'espai de La Gatera quan us convingui (previ acord) per realitzar esdeveniments, banquets o elaborar els vostres propis productes.

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 01 Co-financiers
 • Bijdragen € 250

  Panera de Nadal

  La panera constarà d'un banquet de 15 productes dels productors de La Gatera molt complet. A recollir quan ens visitis ¡

  (El contingut del pack pot variar del de la foto degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 02 Co-financiers
 • Bijdragen € 450

  Anticip Quota Soci Productor

  A falta de realitzar el procés de integració a la cooperativa, es dona la posibilitat de ingresar el Capital social mínim com a nou el.laborador a través de Goteo

  > 02 Co-financiers
 • Bijdragen € 500

  Panera + accés a La Gatera

  Obtindràs la panera de 15 productes La Gatera i la disponibilitat del local La Gatera durant una jornada (8h), per a alguna activitat privada; banquet familiar, trobades de grups o realitzar la teva pròpia producció alimentària.

  Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

  > 09 Co-financiers

About this project

Fem possible La Gatera, el primer obrador alimentari cooperatiu del Penedès.

Behoeften Infrastructuur Minimum Optimum
Cuina
Murs de carrega amb gero 15 cm cimentació corrida, enguixat exterior 15 m², ampliació altell vigues IPN 15 m², cel ras i aillament aprofitant altell existent. Revoco pareds i preparació. Colocació 2 portes. Paviment continu, colocació finestra existent i vidriera.
€ 12.453
Lavabo Vestidor
Mur de carrega gero 15 cm i enguixat exterior 8 m², cel ras enrajolat pared i pavimentació pav continu, colocació porta. colocació sanitaris i pica reciclats i porta.
€ 11.547
Fermentador
Mur de càrrega amb gero 15 cm i enguixat exterior 15 m², cel ras i aillament pared, colocació porta entrada, vidreres de fermentació i reixetes ventilació.
€ 11.089
Obres comuns
Rases i arqueta desaigues, porta separacio FR, porta accés, gestió runes, gestió seguretats i proteccions i despeses logistica
€ 14.949
Electricitat, fontaneria i clima
Instalació elèctrica baixa tensió, amb quadro general i 2 subquadres. Lluminàries, endolls monofasics i trifasics, alarma antiincendis. Instalacions de sanejament, conexions d'aigua i electronica de porta amb teclat accés entrada. Clima a cuina i fermentació i ventilacións lavabo i fermentació
€ 22.345
Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Maquinaria Cuina
Maquinaria us comu a la cuina: Pica retamans, neteja vegetal, taula treball, focs i sotaforn electric, amassadora, abatidora, forn industrial pa, nevera, xino industrial, alambic, rentavaixelles, etc...
€ 20.000
Maquinària logistica i subministraments Comú
Filtre carbó actiu desclorar aigua i aparells de control, estris cuina, etiquetadora i pc, traspalleta i carros,
€ 7.500
Behoeften Taak Minimum Optimum
Dinamització del projecte
Salari i carregues de una dinamitzadora a temps parcial, material i despeses de promoció varies
€ 16.000
Totaal € 24.000 € 115.883
Noodzakelijk
Additioneel

General information

La Gatera, Obrador Col·lectiu del Penedès som un centre d'incubació de projectes agroalimentaris.

Decidits a crear impacte treballem per transformar, de socarrel, el sistema agroalimentari acollint propostes sostenibles en els eixos:

 • Ambiental

  Perquè la nostra salut i la del planeta comencen amb l'alimentació.
  Sabem que podem transformar les pràctiques agrològiques, productives i de consum cap a models regeneratius. Cuidant la natura cuidem el futur.

 • Social

  Perquè volem una economia inclusiva i justa.
  Sabem que podem consumir, produir i distribuir amb criteris que garanteixin l'ocupació de qualitat i territorialitzada, el repartiment equitatiu de les rendes i la inserció sociolaboral.

 • Cultural

  Perquè l'alimentació és cultura.
  Sabem que podem promoure una cultura gastronòmica de país innovadora que integri la sostenibilitat.

 • Econòmic

  Perquè només transformarem amb projectes d'alt valor afegit.
  Sabem que podem assessorar els nostres productors per a que les seves iniciatives creïn valor per a tots els agents interessats.

Belangrijkste kenmerken

De gestió cooperativa i situat a Guardiola de Font-rubí servim iniciatives innovadores i sostenibles de la Vegueria Penedès.

En un mateix espai reunim tot allò necessari per a la transformació alimentària artesanal, la dinamització sociocultural i la promoció de l'ESS. Amb les autoritzacions necessàries per a la comercialització arreu del territori català les instal·lacions de l'obrador acolliran una cuina professional de 50 m², cambra frigorifica, sales de fermentació i espai d'emmagatzematge, etiquetat i picking. L'espai estarà preparat per acollir esdeveniments de l'àmbit de la gastronomia (formació, showcooking, tastets, etc.) i altres propostes culturals vinculades a l'alimentació i a l'ESS.

La iniciativa es reforça amb serveis complementaris per tal d'acompanyar els projectes de les col·laboradores i fer-ne casos d'èxit. El catàleg de serveis incluirà gestoria, assessoria, consultoria, desenvolupament de talent, compra conjunta, logística i maquila.

En front del plausible col·lapse del model capitalista liberal, de les crisis dels darrers anys i de la futurible escassetat de matèries primeres

optar per la relocalització d'un sector clau com l'agroalimentari no només és necessari sinó imprescindible.

Les llargues cadenes de suministrament, la Política Agrària Comuna i el consum a grans superfícies posen en risc la supervivència del sector agrari arreu del continent eliminant els agents micro i afavorint la concentració, la dependència de la indústria i el predomini del monocultiu.

Amb la incubadora posem de nou en valor les petites explotacions agràries que treballen amb criteris de qualitat, diversificació i respecte per l'ecosistema natural i social. Més enllà de la millora de les condicions econòmiques dels operadors implicats en la incubadora i els projectes madurs que en resultin, el centre actua com a espai d'interacció per a l'experimentació social i l'enfortiment de les xarxes veïnals.

La Gatera es constitueix en cooperativa l'any 2022 després de tres anys treballant el concepte i consolidant l'equip. Amb 7 sòcies, el projecte constructiu i d'instal·lacions, els permisos administratius i un munt de suport només ens resta finançar part de la inversió inicial per poder fer realitat el somni i obrir portes el proper mes de setembre.

Darrera de La Gatera hi ha el desig de l'equip promotor de:

 • Mancomunar serveis i béns
 • Crear comunitat
 • Potenciar el consum conscient
 • Relocalitzar i ambientalitzar la producció
 • Generar ocupació
 • Dinamitzar el territori
 • Reforçar la pagesia
la-gatera-definicio.png 23-seleccio-presentacio-maig-lagatera-1866-1-.jpg photo-2023-05-17-09-13-45.jpg planta-gatera.jpg

Waarom is dit belangrijk

El projecte neix el 2019 fruit de la iniciativa del Jordi que vol trobar una resposta col·lectiva a la necessitat de les petites productores alimentàries de regularitzar i consolidar els seus projectes. La idea: mancomunar la construcció i gestió d'un obrador per tal de reduir l'impacte de la inversió i col·laborar en l'enfortiment de les iniciatives.

L'any 2021, en col·laboració amb GENS, Grup d'Experimentació en Naturisme i Sostenibilitat aconseguim finançament a través del programa Projectes Singulars. Amb el finançament desenvolupem el projecte, fem crèixer l'equip i constituïm la cooperativa que gestionarà l'equipament.

Ens adrecem a totes aquelles persones i organitzacions que volen participar del canvi i fer del nostre món rural un espai d'oportunitats.

Productores artesanals

A La Gatera gaudim d'un ecosistema dissenyat per donar resposta a les necessitats del sector. Juntes construïm l'èxit de la teva proposta!

Poble

Produim allò que volem consumir, productes de la terra arrelats al territori i sostenibles en els eixos ambiental, social, cultural i econòmic.

Territori

Per la sobirania alimentària i la supervivència del món rural teixim aliances amb els actors del territori.

Empreses

Organitzem esdeveniments per la promoció de la cultura alimentària i propostes a mida pels nostres equips.

2-322.png 23-trayectos-fotos-producte-seleccio64-1-1.jpg 1-593.png

Team en ervaring

La cooperativa compta inicialment amb 7 sòcies vinculades amb la indústria alimentària. Productores d'olives de taula, fleca sense àlergens, ous, conserves, begudes fermentades i fleca artesanal.

A més, comptem amb l'assessorament de CITEAL (sanitat) i GENS (gestoria, assessoria i consultoria) juntament amb el suport de l'Ajuntament de Font-rubí, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Mancomunitat Penedès-Garraf, organitzacions de l'ESS del territori (Actua, Coopsetania i Entrem) i altres organitzacions (Coopolis i ARCA).

El projecte no hagués estat possible sense el finançament rebut per part del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya (Projectes Singulars) i Coop57.

En Magí, la Montse, en Gerard i el Dani, la Trini, la Gemma, la Lucy i en Henk i el Jordi, el·laborem per a vosaltres els productes artesanals que us oferirem. I et convidem a unir-t´hi si tens el teu projecte alimentari incipient.

23-trayectos-fotos-seleccio49-40-.jpg photo-2022-12-19-10.23.20.jpeg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Industry, Innovation and Infrastructure

  Investments in infrastructure are crucial to achieving sustainable development.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss

 • Partnerships for the Goals

  Revitalize the global partnership for sustainable development