Goteo

Goteo #252: Abaixem els fums! 😙💨

🌳 Si a la part més danyada d'un edifici és on sol començar l'incendi, els qui tenim al planeta Terra per llar podem veure diàriament moltes zones per cuidar i en risc clar. Sabem que no serem les primeres ni les últimes a sentir-nos com a bomberes amb massa focus d'incendi alhora... i no saber per quin costat llençar l'aigua. Però per sort, ens sentim acompanyades i sabem que “la nostra part” és difondre iniciatives d'impulsores i fer-les arribar a persones disposades a col·laborar per tirar-les endavant. Així doncs, un cop més... Moltíssimes gràcies per la vostra confiança!

📬 En aquest butlletí volem donar-te a conèixer la lluita veïnal per aturar les emissions cancerígenes d'una incineradora que expulsa els fums a 200 metres d'on habiten milers de persones; el recurs judicial per tancar d'una vegada per totes una fàbrica de cuines industrials que omple de soroll, trànsit i residus l'entorn escolar d'un col·legi; i la preservació d'un fragment forestal, el bosc de Volpelleres, amb gran biodiversitat pròpia i amenaçat pel mateix consistori.

Fums que maten: Stop Incineradora Tersa 🏭

Imagen de la campaña Fums que maten: Stop Incineradora Tersa

🙋‍ La necessitat de respirar aire net, no contaminat per empreses que gestionin fraudulentament el control de les seves emissions, és un dret fonamental per als habitants d'un ecosistema. Més quan aquest escosistema és urbà.

♨️ A 200 metres de la xemeneia de la incinedora TERSA hi viuen milers de persones i la lluita és exigir a través de la via penal que els gerents i altres càrrecs de la incineradora pública assumeixin les seves irresponsabilitats per les males paxis documentades en la denúncia.

👉 La Fiscalia de Medi Ambient ja els ha donat la raó i ara volen personar-se a la causa per delicte ecològic contra la incineradora. Uneix-te a elles a goteo.cc/humosquematan.

Recurs Stop Cuines Fantasma 👻

Imagen de la campaña Recurs Stop Cuines Fantasma

⚖️ El 25 de maig passat la justícia va anul·lar la llicència de les cuines fantasma d'Alejandro Ferrant 8, la fàbrica de cuines industrials la instal·lació de la qual al costat del col·legi va ser permesa l'any passat per l'Ajuntament de Madrid.

🤯 Lamentablement aquesta decisió judicial ha estat recorreguda per l'Ajuntament i ara les veïnes es veuen obligades a tornar a defensar la seva causa davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i per això necessiten la teva ajuda.

💪 L'objectiu final és que es tanquin les cuines fantasma que, tal com ja ha confirmat un jutge, omplen de soroll, fum, trànsit i residus l'entorn escolar de l'escola. Fes-ho possible a goteo.cc/stopcocinasfantasma2022.

Salvem el bosc de Volpelleres 🌳

Imagen de la campaña Salvem el bosc de Volpelleres

🐥 A Sant Cugat del Vallès, Barcelona hi ha un fragment forestal, el bosc de Volpelleres, amb una gran biodiversitat, pròpia d'un bosc natural i no pas d'un parc urbà, com se l'ha qualificat des del consistori.

🫁 És un pulmó urbà, únic i singular, amb més de 40 espècies d'ocells, amb teixons, guineus, porcs senglars, rèptils, amfibis… Un racó de pau on poder gaudir de la natura i on encara s'escolten amb força els cants dels ocells, entre els sorolls de les vies interurbanes, trens, grues, excavadores i formigoneres.

✊ L'objectiu d'aquesta campanya és clar: preservar els valors i els serveis ecosistèmics que el bosc aporta a les vides humanes del territori ia les de la resta d'espècies. Recolza'ls a goteo.cc/salvemvolpelleres!

Journal: L'Espanya buidada i els seus incendis 🌬🔥

Imagen del artículo L'Espanya buidada i els seus incendis

🌬“A foc i a casament hi va tot el llogaret” és una bonica expressió que amaga molta saviesa. És també la frase inicial d'un interessant article que podràs llegir al Wilder Journal de Platoniq, on es parla de solidaritat comunal davant dels incendis.

👥 Al costat de Civio, Rebrotem i Proxecto Batefogo parlem, reflexionem i definim tres conceptes (foc, incendi i poble) per comprendre la seva interrelació, mirant enrere per recuperar les pràctiques tradicionals que tant van ajudar a preservar la bellesa del nostre territori.

😉 Fes una ullada al text a L'Espanya buidada i els seus incendis i compartim impressions a xarxes.

Són 21 els projectes presentats a PiztuMETA2022! 🚀

Imagen de la convocatoria PiztuMETA

⌛️I tanquem aquest 23 de juny la convocatòria per presentar projectes culturals a #PiztuMeta2022! Molta pressa i molta campanya presentada a última hora, però satisfetes amb la quantitat i la qualitat rebuda.

😊 Un any més, la proposta de finançament col·lectiu a Matchfunding amb la Diputació de Gipuzkoa ha tingut resposta i són fins a 39 les propostes creades i 21 les presentades per optar a aquesta fórmula crowdfunding per la qual per cada euro aportat per la ciutadania, la diputació aportarà un euro més fins a esgotar una borsa de 47.000€ per propulsar fins a 15 iniciatives a la nostra plataforma.

🗓 El proper 12 de juliol comunicarem la llista de les iniciatives seleccionades i us donarem un avenç dels seus objectius.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

In order for us to continue our work so that more civic initiatives take place

DONATE TO GOTEO FOUNDATION

Our projects

Colònia DMZ Colònia DMZ

Door: Laura Huerga

Creating culture

Guanyadora del National Book Award 2020 de poesia, Colònia DMZ és una crònica, un testimoni i una denúncia antineocolonial.

€ 1.300 reached


31 dagen Rest

 
L'Eskella: Posem la VIDA al CENTRE? L'Eskella: Posem la VIDA al CENTRE?

Door: L'Eskella

Creating culture

Posem en marxa L'Eskella, associació cultural a Sant Vicenç dels Horts, per donar vida a l'espai del bar d'una entitat municipal històrica

€ 11.775 reached


6 dagen Rest

La clínica de la Bicicleta La clínica de la Bicicleta

Door: Clínica de la Bicicleta

Energy and sustainability

Necesitamos tu ayuda para cambiar de local (debido al precipitado incremento del alquiler) y así iniciar nuevos proyectos en La Clínica

€ 8.938 reached


26 dagen Rest

 
La Caleyuca (bar-tienda): Recuperando cultura y población La Caleyuca (bar-tienda): Recuperando cultura y población

Door: Verónica Gutiérrez

Agrorural development

Acondicionamiento de bar-tienda y vivienda para una familia que se asiente en La Güeria y haga de ella su nuevo hogar

€ 1.881 reached


1 dagen Rest

DISCOVER MORE PROJECTS

Telegram Twitter Facebook Instagram

Een initiatief van:

Fundación Goteo