El pati, un espai més d'aprenentatge.

Header image
Watch video
Gefinancierd op 08 / 08 / 2021
Gecofinancierd!
Ontvangen
€ 3.103
Minimum
€ 2.823
Optimum
€ 14.240
65 Co-financiers
 • Bijdragen € 5

  Menció a l'app de l'AFA del Madorell

  Sempre que no ens diguis el contrari, el teu nom es farà públic a l'app de l'AFA com agraïment per l'aportació rebuda.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 02 Co-financiers
 • Bijdragen € 10

  Doble agraïment: menció a l'app de l'AFA i a la web de l'escola.

  Sempre que no ens diguis el contrari, el teu nom es farà públic a l'app de l'AFA i a la web agraint la teva col.laboració.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 09 Co-financiers
 • Bijdragen € 20

  Triple agraïment: menció a l'app de l'AFA, a la nostra web i a La Tira (revista digital del Madorell).

  Sempre que no ens diguis el contrari, el teu nom es farà públic a l'app de l'AFA, a la web i a la revista digital del centre com agraïment per la teva donació.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 06 Co-financiers
 • Bijdragen € 50

  Triple agraïment i material prevenció COVID

  Sempre que no ens diguis el contrari, el teu nom es farà públic a l'app de l'AFA, a la web i a la revista digital del centre com agraïment per la teva donació.
  Obsequi amb una capsa de mascaretes higièniques o una ampolla de gel hidroalcohòlic de 500 ml.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 12 Co-financiers
 • Bijdragen € 75

  Triple agraïment i una ampolla de sabó d'arbre de té de 500 ml.

  Sempre que no ens diguis el contrari, el teu nom es farà públic a l'app de l'AFA, a la web i a la revista digital del centre com agraïment per la teva donació.
  Obsequi amb una ampolla de sabó d'arbre del te de 500 ml.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 03 Co-financiers
 • Bijdragen € 100

  Apadrinament d'un arbre del pati de l'escola

  A més a més del triple agraïment, et convidarem a apadrinar un dels nostres arbres del pati. Si vens, et farem una foto personal amb l'arbre apadrinat que publicarem a La Tira del Madorell.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 08 Co-financiers
 • Bijdragen € 500

  Apadrinament d'un arbre del pati de l'escola amb diploma honorífic de col·laboració.

  Rebràs un diploma honorífic per la teva aportació a fer realitat la remodelació del nostre pati.
  I a més a més del triple agraïment, et convidarem a apadrinar un dels nostres arbres del pati. Si vens, et farem una foto personal amb l'arbre apadrinat que publicarem a La Tira del Madorell.

  Aportar desgrava: Calculadora Fiscal

  > 00 Co-financiers

About this project

Ajuda'ns a iniciar la segona fase de remodelació i naturalització del pati de l'escola Josep Maria Madorell.

Behoeften Taak Minimum Optimum
Certificat de compliment de la norma
Certificat de compliment de la norma EN-1176 Enginyer Joan F.Oromi
€ 436
Km de desplaçaments
Km de desplaçaments
€ 23
Muntatge
Muntatge de tots els elements
€ 494
Certificat de compliment EN-1176
Certificat de compliment EN-1176 Enginyer Joan F. Ormi
€ 436
Despeses
Per tal de poder dur a terme el projecte, ens cobren una sèrie de comissions, goteo.org es queda un 5% del total recaptat i les comissions bancàries sumen el 0,80%
€ 781
Reparacions vàries
Reparacions de les diferents zones del pati que els cal fer un manteniment
€ 494
Behoeften Infrastructuur Minimum Optimum
20 travessa tractada amb cantonades polides
20 travessa tractada amb cantonades polides MLX22X12 C Son part de la zona Mediterrània, situada a la zona trassera de la grada del pati
€ 653
16 troncs verticals polits
16 Troncs verticals polits i tractament amb oli diametres entre 14 i 30 cm alçades 20/35 cm
€ 295
TRAVESSA TRACTADA AMB CANTONADES POLIDES
Per a perminetrar l'estructura MLx22X12
€ 1.635
3 ARBRES GRANS
PERIMETRE 8/20 VARIS TIPUS CONTORN 18/20
€ 2.990
TARIMA DE TRAVESSES
2,5X1,98X0,33M UBICAT AL PATI DELS SORRAL D'INFANTIL
€ 1.065
AGORA N3 OBERTA HEXAGONAL
12 TRAVESSES CANTONS ROMS 4,5M DE DIAMETRE
€ 988
Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Taula Fusta exterior
2 Taules de fusta exterior per a infants de 6 a 12 anys 120x60x70
€ 940
Circuit de Sargantana
Circuit de Sargantana 76 peces De 6 a 7 M Line
€ 1.138
Troncs horitzontals polits
Troncs horitzontals polits + tractament Oli, diametres entre 14 i 22 cm
€ 702
BIG BAG ULL DE PERDIU
Sorra pel terra de l'estructura lúdica
€ 1.170
Totaal € 2.823 € 14.240
Noodzakelijk
Additioneel

General information

Les escoles compten amb un espai privilegiat i que sovint ha estat infravalorat que és el pati. Amb la revolució dels espais escolars i de la gamificació el pati de l’escola s’ha revaloritzat pedagògicament i ha passat a ser un indret ple d’oportunitats d’aprenentatge en tots els àmbits educatius: lingüístic, matemàtic, artístic… Experiències i teories de pedagogs com Froëbel i Montessori continuen ara més vigents que mai. Segons aquests, els patis prenen rellevància educativa com a entorns de joc on entendre l’espai i la seva relació amb el món i on estimular i afavorir els aprenentatges.

Els aspectes educatius més rellevants del pati prenen forma a través:

 • Del joc: espais per al desenvolupament de la capacitat de jugar i, per extensió, als seus beneficis educatius; aspectes com la construcció de l’autoestima, aprendre a afrontar reptes, desenvolupar defenses contra la frustració, aprendre a conviure i a ser respectuosos, apreciar la diversitat de gènere, de cultura…
 • Dels aprenentatges: espais exteriors plens de recursos per a l’aprenentatge que possibilita la seva relació amb els diferents projectes, àmbits i dimensions curriculars. La diferència aula – pati es dilueix.
 • De la comunitat educativa: espais per a la festa, la celebració, la convivència, les activitats extraescolars. És un dels escenaris més visibles de l’escola, que a més informa i transparenta bona part de les intencions educatives del centre.

Un pati ha de ser versàtil per promoure diversitat d’activitats, amb entorns naturals per al gaudi de la natura i d’altres activitats a banda de les esportives i festives. La nostra societat és diversa i dins d’un marc inclusiu el pati ha de promoure la vitalitat, la tranquilitat, la intimitat, la socialització, la curiositat… Això implica que cal repensar l’espai i adequar la seva morfologia als requisits educatius que defineixen actualment el projecte de l’escola.

Fa dos anys, els nens i les nenes de l'escola van proposar a través del Consell d'alumnes idees per millorar el pati. Aquestes van ser recollides per l'equip directiu i part d'elles es van fer realitat a la primera fase de remodelació del pati assumida pel centre, però sobretot per l'AFA i les famílies de la nostra comunitat.

Tot aquest procés suposa un gran esforç, que amb il.lusió i treball som capaços d’executar. Però necessitem el cofinançament per tal que aquesta transformació del pati pugui acabar de portar-se a terme. Malgrat les hores que hi puguem dedicar les famílies, el cost que comporta, suposa una gran despesa que en cap cas pot ser assumida per la nostra associació.
Fer una donació a un projecte com aquest no té preu, és una inversió en les persones que representen el futur de la societat, el nostre futur.

Belangrijkste kenmerken

El pati de l’escola Josep Maria Madorell és molt ampli, la qual cosa és un gran avantatge, ja que permet tenir àrees diferenciades d’acord amb les diverses preferències dels d'infants. Poc a poc al llarg dels anys s’han anat incorporant alguns elements de forma aïllada com dues taules de ping-pong, alguns bancs, una estructura de fusta, dues taules amb seients incorporats i una mica d’arbrat. Amb el nou projecte de pati s’ha intentat donar homogeneitat a cada una de les diferents àrees amb l'addició de nous elements, de tal manera que l’estètica natural estigui en consonància amb el propi medi i faci de cada indret un lloc acollidor i polivalent per a diferents usos d’acord amb els objectius que es vulguin treballar.

L’objectiu general d’aquest projecte és aconseguir el pressupost necessari per portar a terme la segona fase de la remodelació dels patis de l’escola seguint en la línia de diversificar i naturalitzar els diferents espais de l’escola.

Especificament es vol:

 • Fer de l’espai Mediterrani un espai privilegiat, íntim, per gaudir de la natura, de la conversa i de passejades tranquil.les.
 • Construir una sargantana on els més esportistes i agosarats posin a prova o habilitin les seves dots físiques de forma lúdica.
 • Completar una aula a l’aire lliure on hi càpiga tota una classe.
 • Crear una tarima de fusta amb una àgora al seu voltant per fer representacions, comunicacions...
 • Afegir tres arbres d'ombra al pati del sorral.
 • Acabar de perimetrar la zona de l'estructura amb taulons de fusta
 • Afegir sorra "ull de perdiu" sota la gran estructura lúdica de fusta.
 • Reparacions diverses: esquerdes en alguns taulons de fusta, reomplir de sorra algunes zones de la Muntanyeta, etc.

L’actuació trindrà lloc sobre tres àrees:

 • L’àrea Mediterrània, situada en un lloc recollit del pati, al costat de l’hort. Es tracta d’un terreny sorrenc amb un fort pendent al final del qual hi ha una zona més planera. Per una banda està limitada per una tanca de fusta i per l’altra per un mur i una tanca alta de filferro coberta d’heura. En aquest espai es tractaria de cobrir d’heura tot el terreny, excepte camins i esglaons que s’haurien de marcar amb travesses de fusta. També caldrà plantar arbustos mediterranis a les jardineres de fusta ancorades al pendent.
 • La zona que anomenem La Muntanyeta disposa d’una paret ideal per fer un rocòdrom (una sargantana) de poca alçada . En aquest espai també es posaran dues taules amb bancs de fusta per completar les dues que ja hi ha i poder treballar amb més comoditat una classe sencera. D'altra banda, el terra que hi ha sota l'estructura de fusta s'omplirà amb un tipus de sorra homologat per evitar lesions, a la vegada que es perimetrarà amb taulons de fusta per tal que la sorra no s'escampi per la resta del pati.
 • El Pati del sorral permet incorporar una tarima de fusta i una àgora de fusta al seu voltant per tal que els nens i les nenes puguin desenvolupar la seva part més artística i comunicativa davant del públic. També es plantarà arbrat per protegir del Sol l'alumnat en aquesta zona més descoberta.
taules.jpg sargantana.jpg mediterrania.jpg tarima-i-agora.jpg

Waarom is dit belangrijk

Fa dos anys, els nens i les nenes de l’escola pública Josep Maria Madorell, a través del Consell d’Alumnes van proposar un canvi per al pati de l’escola, el volien més verd, amb més plantes, amb llocs tranquils per passejar i seure.

Una vegada recollida la idea, l’equip de mestres va decidir anar més enllà i redissenyar la morfologia del gran espai que ocupa el pati de Primària i el d’Infantil d’acord amb els desitjos de l’alumnat i del Projecte Educatiu. Es va convidar la comunitat educativa a diferents reunions per veure com es podia tirar endavant aquesta proposta. Al mateix temps, es van anar temptejant diferents empreses especialistes per recollir idees i fer pressupostos. Finalment, es va triar l’empresa que faria la base de la remodelació i per tant, el projecte. L’AFA va poder assumir econòmicament una primera fase que amb l’ajuda del treball incondicional de les famílies va suposar la total remodelació del pati dels més petits i part del pati de Primària. A hores d’ara cal donar una empenta per acabar de remodelar el pati dels gran i veure així com aprofiten i gaudeixen d’aquesta il.lusió feta realitat els nostres fills i filles.

La motivació ve donada de la mirada cap al pati com a espai per a noves oportunitats educatives i del desig dels nostres d'infants de tenir un pati més natural, maco i acollidor. Poder oferir a l’alumnat i al professorat un pati que estimuli tant el joc com l’adquisició de nous aprenentatges és un pilar important que ens empeny a portar a terme aquest projecte.
L’adequació del pati va dirigida, sobretot a l’alumnat de l’escola, que és el que es veurà diàriament beneficiat per l’ús d’aquest espai. Però, en general, és tota la comunitat educativa que en traurà profit, ja que a l’escola es fan celebracions i actes amb les famílies, casals d’estiu, activitats extraescolars, etc.

modifpati1.png consellalumnes.png

Team en ervaring

Som l’AFA de l’escola pública Josep Maria Madorell, una escola de Molins de Rei amb una llarga tradició. Portem anys col.laborant amb el centre i amb tota la comunitat educativa organitzant el menjador, les extraescolars, les colònies, concursos, festes i celebracions diverses. Estem en sintonia amb l’equip directiu i amb els professionals que treballen a l'escola, de tal manera que ens impliquem en jornades de bricolatge, gràcies a les quals s’han transformat diferents indrets del recinte escolar d’acord amb les noves tendències i necessitats educatives.
Fa un any, vam poder donar suport a l’equip directiu del centre a l’hora d’executar la primera fase de la reforma dels patis de l’escola, la qual va resultar tot un èxit.
Darrerament participem en diverses comissions mixtes formades per pares, mares i docents per tirar endavant de forma organitzada aspectes relacionats en la millora de l’activitat educativa.

modifpati2.png families-treballant1.jpg afa.png

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.