Colònia DMZ

Gefinancierd op 11 / 09 / 2022
Gecofinancierd!
Ontvangen
€ 6.752
Minimum
€ 6.490
Optimum
€ 15.416
131 Co-financiers

Bijdragen € 10

Imant DMZ i suport al projecte


T’enviarem un imant de Colònia DMZ acompanyat d’un lot de 5 punts de llibre de Raig Verd. Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 04 Co-financiers

Bijdragen € 28

Colònia DMZ en paper + Imant DMZ i suport al projecte


T’enviarem un exemplar de Colònia DMZ acompanyat de l’imant del llibre i un lot de punts de llibre del nostre catàleg. Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 49 Co-financiers

Bijdragen € 38

Llibre + Imants + Bossa

T’enviarem un exemplar de Colònia DMZ acompanyat dels imants del llibre i un lot de punts de llibre del nostre catàleg. També t'enviarem una bossa feta en col·laboració amb Branca Studio "Estima Ursula K. Le Guin, odia el capitalisme". Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 14 Co-financiers

Bijdragen € 40

Colònia DMZ en paper + imant DMZ + lot de papereria Raig Verd i suport al projecte

T'enviarem un exemplar de Colònia DMZ i l'imant del llibre. També un lot de productes de papereria de Raig Verd: Llibreta de Tardor i llibreta d'El nom del món és bosc, un llapis de bell hooks i 5 punts de llibre de l'editorial. Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 10 Co-financiers

Bijdragen € 47

Llibre + Imants + Samarreta

T’enviarem un exemplar de Colònia DMZ acompanyat dels imants del llibre i un lot de punts de llibre del nostre catàleg. També t'enviarem una samarreta feta en col·laboració amb Branca Studio "Estima Ursula K. Le Guin, odia el capitalisme". Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 26 Co-financiers

Bijdragen € 55

Pack 2 llibres i suport al projecte


T’enviarem un exemplar de Colònia DMZ acompanyat de l’imant DMZ i el llibre de Frontera i llei de Harsha Walia o d’Ensenyar pensament crític de bell hooks (tu tries!). També rebràs un lot de punts de llibre de Raig Verd i ens ajudaràs a tirar endavant el nostre projecte editorial.

> 09 Co-financiers

Bijdragen € 65

Pack llibre DMZ + un llibre + bossa L'home revoltat + lot de papereria Raig Verd i suport al projecte

Rebràs un exemplar de Colònia DMZ acompanyat de l’imant del llibre i un exemplar de Frontera i llei de Harsha Walia o d’Ensenyar pensament crític de bell hooks (tu tries!). També t’enviarem un lot de punts de llibres de Raig Verd i un lot de material de papereria: llibreta de Tardor i d’El nom del món és bosc i un llapis de bell hooks. Ho acompanyarem d’unes postals i una bossa de cotó ecològic del llibre L’home revoltat d’Albert Camus. Finalment, també ens ajudaràs a tirar endavant el nostre projecte editorial.

> 03 Co-financiers

Bijdragen € 69

Llibre + Imants + Llibretes + Bossa + Samarreta

T'enviarem un exemplar de Colònia DMZ i l'els imants del llibre. També un lot de productes de papereria de Raig Verd: Llibreta de Tardor i llibreta d'El nom del món és bosc, un llapis de bell hooks i 5 punts de llibre de l'editorial. També t'enviarem una samarreta i una bossa feta en col·laboració amb Branca Studio "Estima Ursula K. Le Guin, odia el capitalisme". Ens ajudaràs a consolidar el projecte, inclosa la publicació d’aquest llibre.

> 06 Co-financiers

Bijdragen € 75

Pack 3 llibres + pack papereria i suport al projecte

Rebràs un exemplar de Colònia DMZ acompanyat de l’imant del llibre, i dos llibres més: Frontera i llei de Harsha Walia i Ensenyar pensament crític de bell hooks. També t’enviarem les llibretes de Tardor i El nom del món és bosc, un llapis i un lot de punts de llibre. Finalment, també ens ajudaràs a tirar endavant el nostre projecte editorial.

> 02 Co-financiers

Bijdragen € 95

Pack subscripció a Aixeta

A part de rebre un exemplar de Colònia DMZ acompanyat d’un imant del llibre i un lot de punts de llibre de Raig Verd, també inclourem un val per a una subscripció a l’editorial a través d’Aixeta amb un pack de benvinguda com a subscriptora. Aquesta pot ser per tu o la persona que vulguis!

Val per una subscripció anual a la categoria de tres llibres de narrativa.

> 01 Co-financiers

Bijdragen € 175

Pack llibreries

Deu exemplars de compra en ferm (lot a pactar) per a la posterior venda en llibreries. Alternativament, es pot sol·licitar un lot de bosses de tela i samarretes de cotó dissenyats per Branca Studio amb el missatge "ESTIMA URSULA K. LE GUIN. ODIA EL CAPITALISME".

> 00 Co-financiers

Bijdragen € 250

Pack mecenes

A part de rebre un exemplar de Colònia DMZ acompanyat d’un imant DMZ, t’enviarem un val a bescanviar per un lot de llibres a pactar. Inclourem el teu nom als agraïments del llibre i ens ajudaràs a tirar endavant el nostre projecte editorial.

> 01 Co-financiers

Bijdragen € 500

Pack mecenes 2

A part de rebre un exemplar de Colònia DMZ acompanyat d’un imant DMZ, t’enviarem un val a bescanviar per un lot de llibres a pactar. També ens ajudaràs a tirar endavant el nostre projecte editorial.

> 00 Co-financiers

About this project

Guanyadora del National Book Award 2020 de poesia, Colònia DMZ és una crònica, un testimoni i una denúncia antineocolonial.

Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Impremta
Impressió de 1500 exemplars del llibre en català.
€ 2.100
Impremta
Impressió de 1200 exemplars del llibre en castellà.
€ 2.100
Impremta
Impressió de 1500 exemplars del llibre en català.
€ 2.100
Impremta
Impressió de 1200 exemplars del llibre en castellà.
€ 1.260
Behoeften Taak Minimum Optimum
Correcció
Correcció del llibre en català.
€ 135
Correcció
Correcció del llibre en castellà.
€ 135
Traducció
Traducció del llibre en català.
€ 570
Traducció
Traducció del llibre en castellà.
€ 570
Disseny
Disseny de la coberta i interiors.
€ 1.400
Promoció
Organitzar la visita i una conferència de l'autora a la tardor de 2022.
€ 800
Behoeften Infrastructuur Minimum Optimum
Despeses bancàries
Aquest és el cost de pagament d'infraestructura de Goteo i de pagaments a bancs en cas d'èxit del projecte.
€ 880
Pagament a Llibreries
Pensem que les llibreries són una part imprescindible de l'ecosistema cultural. Són agents culturals i socials i fan visible el llibre, la lectura i l'activitat lectora. Per això paguem els llibres com si s'haguessin venut a la llibreria. Al final del goteo us demanarem quina llibreria voleu assignar al projecte.
€ 3.366
Totaal € 6.490 € 15.416
Noodzakelijk
Additioneel

General information

Colònia DMZ forma part del darrer projecte artístic de Don Mee Choi. L’autora crea un text híbrid per documentar i visibilitzar la brutalitat de la Guerra de Corea i, a la vegada, fer una crònica del seu retorn al país. A nivell narratiu, fa servir una aproximació transmèdia. D’una banda, acompanya la seva veu amb la de diversos supervivents. De l’altra, intercala fragments de text amb experiments tipogràfics, documents manuscrits, mapes, dibuixos, materials d’arxiu, i fotografies fetes pel seu pare —especialitzat en cobrir les guerres i zones en conflicte de Corea i Vietnam. Així, aquesta antologia poètica explora les identitats fragmentades, el trauma i els processos de creació, difusió i preservació de la memòria.

«A Colònia DMZ volia explorar la història de la divisió de Corea. Aquesta divisió no va ser únicament nacional, també va ser ideològica: va perpetuar la violència i deshumanització d’uns i d’altres i va derivar en crims de guerra, genocidis, i massacres abans, durant i després de la Guerra» Don Mee Choi

Belangrijkste kenmerken

A Raig Verd ens agrada sorprendre els nostres lectors i apropar-los lectures que no els deixin indiferents. Aquest any, marcat pel desè aniversari de l’editorial, volem seguir explorant noves literatures sense renunciar ni al compromís ni a la qualitat que defineixen el nostre catàleg. La publicació de Colònia DMZ és un projecte complex i ambiciós perquè es tracta d’una antologia de poesia molt singular, una creació artística, i ens agradaria que ens donéssiu suport per encarar el darrer tram de la seva edició de forma col·lectiva. Així, els objectius d’aquest projecte són:

 • Donar espai a noves formes d’expressió i creació artística.
 • Sensibilitzar sobre les conseqüències de la Guerra de Corea sense caure en discursos orientalistes.
 • Denunciar la propaganda estatunidenca sobre la Guerra de Corea.
 • Continuar publicant obres de gran qualitat literària més enllà del seu gènere.
 • Celebrar la poesia.
 • Finançar part de la publicació del llibre.
 • Promocionar el llibre i l’autora. Dins dels actes de promoció, s’inclou organitzar una visita i conferència de Don Mee Choi a la tardor de 2022.
 • Donar suport a les llibreries amb la venda del llibre*.

*El 30% de l’import de tots els exemplars de Colònia DMZ es destinarà a les llibreries com si fossin vendes fetes allà. Quan acabi la campanya de crowdfunding, ens posarem en contacte amb tu perquè completis els detalls de la teva contribució i ens diguis a quina llibreria vols donar suport.

coloniadmz-1-.png

Waarom is dit belangrijk

L’obra de Don Mee Choi ens va impactar des de bon començament. No només per la bellesa dels seus versos i la manera com subverteix les convencions literàries i lingüístiques, sinó per la potència de la seva veu. La poesia de Choi és un manifest antimilitarista i antiimperialista i, alhora, ens convida a reflexionar sobre la memòria individual i col·lectiva, la identitat, la llibertat, el trauma, el dol i les cures. Tracta amb una gran sensibilitat un ventall molt ampli de qüestions complexes i per nosaltres és un orgull poder-vos-la acostar.

A Raig Verd procurem donar valor i celebrar les obres que publiquem més enllà del gènere on pertanyin. Ara bé, de la mateixa manera que ho vam fer amb la narrativa i l’assaig, volem que la primera obra de poesia que publiquem sigui tota una declaració d’intencions. Treballarem per oferir-vos una edició a l’alçada d’una obra tan especial: una creació artística i personal dotada, també, d’un valor testimonial i històric que esperem que es torni un imprescindible de les vostres biblioteques.

«Devastadora i atenta, aquest collage de testimonis de supervivents, dibuixos, fotografies, i textos manuscrits destapen la veritat entre els fets i la imaginació. Tots som “víctimes de la Història”, o això és el que Choi ens força a veure i resistir.» National Book Award de poesia, 2020. Valoració del jurat.

Team en ervaring

Raig Verd és una editorial independent de narrativa i assaig. Publiquem obres inquisitives, d’ambició transformadora, que convidin a la reflexió sobre la nostra societat i els nostres temps. Volem que els nostres llibres ens ajudin a repensar el món des de l’ecofeminisme, l’antifeixisme i qualsevol altra lluita contra les desigualtats econòmiques, polítiques o socials.

Tot i que el nucli dur del nostre equip el formen cinc persones, tenim la sort de poder comptar amb la complicitat de moltes més: autors, dissenyadors, il·lustradors, traductors i correctors. Ens agrada fer pinya i procurem que tothom que treballa amb nosaltres, a qui considerem un més de la nostra família, se senti còmode al fer-ho.

Per Colònia DMZ comptem amb quatre col·laboradors excepcionals: els dissenys de Tono Cristòfol i les traduccions d’Anton Pujol i Joan-Elies Adell per a la versió en català, i de Rubén Martín Giráldez per al text en castellà.

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.