1ª Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Gefinancierd op 22 / 11 / 2012
Succesvol!
Ontvangen
€ 8.134
Minimum
€ 7.100
Optimum
€ 10.500
108 Co-financiers
 • Bijdragen € 5

  Reconeixement públic de la teva col·laboració

  Inclourem el teu nom a la pàgina web de la Fira i al panell d'agraïments

  > 05 Co-financiers
 • Bijdragen € 20

  6 Ecosols

  Durant la fira, els productes i serveis que s'ofereixin s'hauran de pagar en Ecosols, la moneda social creada per la XES. Podràs bescanviar Euros per Ecosols allà mateix, però si fas ara un donatiu per a fer la fira possible t'obsequiarem amb els teus primers 6 Ecosols + Reconeixement públic col·laboració

  > 43 Co-financiers
 • Bijdragen € 40

  12 Ecosols i llibre

  Durant la fira, els productes i serveis que s'ofereixin s'hauran de pagar en Ecosols, la moneda social creada per la XES. Podràs bescanviar Euros per Ecosols allà mateix, però si fas ara un donatiu per a fer la fira possible t'obsequiarem amb els teus primers 12 Ecosols + Llibre sobre Economia Social i Solidària publicat per la XES amb l'editorial Icària (a recollir a la fira) + Reconeixement públic col·laboració

  > 19 Co-financiers
 • Bijdragen € 70

  21 Ecosols i llibre

  Durant la fira, els productes i serveis que s'ofereixin s'hauran de pagar en Ecosols, la moneda social creada per la XES. Podràs bescanviar Euros per Ecosols allà mateix, però si fas ara un donatiu per a fer la fira possible t'obsequiarem amb els teus primers 21 Ecosols + Llibre sobre Economia Social i Solidària publicat per la XES amb l'editorial Icària (a recollir a la fira) + Reconeixement públic col·laboració

  > 00 Co-financiers
 • Bijdragen € 100

  30 Ecosols i llibre

  Durant la fira, els productes i serveis que s'ofereixin s'hauran de pagar en Ecosols, la moneda social creada per la XES. Podràs bescanviar Euros per Ecosols allà mateix, però si fas ara un donatiu per a fer la fira possible t'obsequiarem amb els teus primers 30 Ecosols + Llibre sobre Economia Social i Solidària publicat per la XES amb l'editorial Icària (a recollir a la fira) + Reconeixement públic col·laboració

  > 23 Co-financiers

About this project

Milers d'experiències demostren que existeix una altra economia. Els dies 27 i 28 d'octubre es trobaran a la FESC!

Behoeften Infrastructuur Minimum Optimum
Lloguer espai firal
El centre Fabra i Coats, antiga fàbrica de la vil·la de Sant Andreu recuperada per a usos socials i culturals.
€ 1.200
Behoeften Taak Minimum Optimum
Coordinació tècnica de la Fira
Cal alliberar una persona per coordinar l'execució de la Fira durant els dies previs i posteriors a la mateixa.
€ 3.400
Campanya de comunicació
Un dels objectius més importants de la Fira és donar a conèixer l'Economia Social i Solidària a la ciutadania. La difusió de les iniciatives i dels continguts de la Fira han d'anar més enllà dels dos dies de celebració i de les parets de l'espai firal. Es requeririen recursos econòmics per contractar una persona que dones suport durant unes setmanes a la comissió de comunicació de la fira (formada per persones de les entitats de la XES).
€ 1.500
Dinamització tallers i ponències
Destinarem una part dels recursos a garantir que els tallers i les ponències es desenvolupin de manera adequada i participativa i que l'espai es converteixi en un punt de generació d'alternatives i idees innovadores.
€ 1.000
Coordinació tècnica de la Fira (II)
Seria molt convenient alliberar una persona perquè coordini el treball que aporten la resta de membres de l'equip. Cerquem una contribució al salari d'aquesta persona coordinadora. Des d'ara fins un mes després de la Fira.
€ 2.400
Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Materials gràfics impresos i digitals
Amb recursos suficients s'imprimiran materials gràfics per explicar a les persones visitants què és l'Economia Social i Solidària i en quina mesura ofereix alternatives en un context de crisi.
€ 1.000
Totaal € 7.100 € 10.500
Noodzakelijk
Additioneel

General information

La fira FESC vol difondre l’economia solidaria de Catalunya, mostrant durant dos dies i mig un nombre significatiu i representatiu d’empreses i entitats del sector, així com els seus principals reptes.

L'esperit de la fira és inclusiu, per això pretén abastar la gran diversitat d'experiències existents, prioritzant alhora en tota la cadena de proveïment de l'esdeveniment l'ús i la contractació de béns i serveis de l’economia solidària.

L'economia solidària la formen totes aquelles organitzacions amb activitat econòmica de producció, distribució, comercialització, consum o estalvi que es desenvolupa sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi i socialment responsables.

Es tracta d'una economia al servei de les necessitats humanes, regida per principis democràtics, de transparència i bon govern, i minimitzadora de les externalitats negatives.

Belangrijkste kenmerken

La fira tindrà lloc els dies 27 i 28 d'octubre de 2012 i l'objectiu és que tingui continuitat. Per això l'anomenem 1ª Fira d'Economia Social i Solidària de Catalunya.

La Fira es realitzarà a Barcelona. L’abast de l’esdeveniment vol ser d'àmbit català, però amb projecció estatal i internacional en els àmbits europeu i mediterrani.

Tindrà lloc a Fabra i Coats (C/Sant Adrià, 20), a la vil·la barcelonina de Sant Andreu.

Es preveu que, al llarg dels 2 dies, passin per la Fira unes 7.000 persones. Hi haurà 3 espais:

ESPAI I: Viure l'Economia Solidària

 1. Habitar
 2. Alimentar-nos
 3. Vestir-nos
 4. Conèixer
 5. Cuidar
 6. Divertir-nos
 7. Gestionar-nos
  7+1. Altres

ESPAI II: Escenaris (exposicions, materials audiovisuals, actuacions...)

ESPAI III: Alternatives (debats, conferències...)

Podeu trobar més informació a la nostra web: http://firaesc.org/

Waarom is dit belangrijk

El projecte va dirigit al públic en general. La realització de la fira té com a objectius:

1- Donar a conèixer a la ciutadania inquieta què és l'economia solidària i com pot resoldre la major part de les necessitats materials de la vida: treballar, consumir, estalviar, divertir-se, aprendre, habitar, etc.

2 - Aconseguir que més persones s'impliquin en les iniciatives d'economia solidària, com a consumidores, com a estalviadores, per emprendre algun nou projecte, col·laborant amb la Xarxa d'Economia Solidària, etc.

3 - Augmentar el coneixement mutu entre les entitats i cooperatives del sector.

4 - Divulgar les alternatives que aporta l'economia solidària per fer front a la crisi i per sortir del capitalisme.

5 - Convertir la Fira en un referent periòdic dels sector de l'economia social i solidària a Catalunya.

Doelen van de crowdfunding campagne

Amb la campaña de crowdfunding volem donar una empenta econòmica a la realització de la primera fira, finançant-ne els aspectes logístics.

Volem que la fira doni la oportunitat a les entitats i cooperatives del sector de l'economia social i solidària de tenir un punt de trobada, de donar-se a conèixer a la ciutadania i d'aconseguir ressò mediàtic, per mostrar que una altra economia està en funcionament cada dia, generant alternatives al capitalisme i la crisi sistèmica que vivim.

La campanya de microfinançament pretèn garantir la infraestructura bàsica i la comunicació de la fira. Les entitats de la XES estan compromeses amb la seva realització, així que la resta de necessitats es cobriran amb recursos propis i complementant amb finançament públic ja sol·licitat però, ni molt menys, garantit.

Team en ervaring

Les empreses i entitats que formem part de la Xarxa d'Economia Solidària (http://www.xes.cat/) som valuoses de cara a construir l'altre món possible, en la mesura que som un laboratori on diàriament assagem noves formes de treballar, consumir i invertir, i que demostrem a tothom que vulgui veure-ho que és possible fer empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles.

La Comissió de Fira de la XES compta amb la participació d'una vintena de persones i s'articula en sis grups de treball: Comunicació, Logística, Finançament, Extensió, Continguts, i Moneda social. Cada grup de treball s'encarrega de desenvolupar les tasques assignades, que es posen en comú i s'actualitzen cada 15 dies.

footer.jpg

Social commitment