Fem front a la catastròfica pedregada de l'Empordà recolzant a la Granja Mas Casas de Cruïlles

Header image
Watch video
Gefinancierd op 19 / 11 / 2022
Gecofinancierd!
Ontvangen
£ 11,145
Minimum
£ 9,220
Optimum
£ 107,658
192 Co-financiers

Bijdragen £ 18

Sabó natural d'oli d'oliva verge extra i llet d'ovella

Sabó natural artesà d'oli d'oliva verge extra i llet d'ovella del propi ramat.

> 45 Co-financiers

Bijdragen £ 31

Visita guiada a la granja

Visita especial a la finca (2h) per conèixer d'aprop la importància de la gestió del ramat d'ovelles, com s'aprofita la llana i la importància de la ramaderia sostenible per combatre el canvi climàtic. Visita per a 2 persones majors de 12 anys, infants inclosos.

> 12 Co-financiers

Bijdragen £ 31

Pack cosmètica natural a base de llet d'ovella

Conjunt de gel de dutxa i crema hidratant amb ingredients naturals d’alta qualitat, a base de llet d’ovella del propi ramat. Productes per a tot tipus de pell, especialment per a pells atòpiques i sensibles.

> 36 Co-financiers

Bijdragen £ 35

Entrada al concert

Entrada concert benèfic amb la soprano Lorena Garcia i la tiorbista/laudista Maike Burgdorf. El concert es durà a terme a Mas Casas durant la primavera 2023 un cop la finca estigui arreglada i lliure d'amiant. La data s'anunciarà tant aviat com sigui possible. Si finalment no hi poguéssiu assistir, es bescanviara la entrada per un lot de productes de valor similar"

> 06 Co-financiers

Bijdragen £ 40

Joc de l'ovella llanuda

Joc de fusta per cosir amb llana filada d'ovella amb l'objectiu d'estimular el tacte amb materials naturals, l'atenció plena, la concentració i la psicomotricitat fina. Part del cost es detina al Centre de Treball Especial Tramuntana. Ideal per infants a partir de 3 anys i per a gent gran.

> 08 Co-financiers

Bijdragen £ 53

Milfulness entre ovelles

Experiència per 2 persones (2h) per estar en contacte amb la natura i amb un/a mateix/a, despertant els cinc sentits entre ovelles.

> 02 Co-financiers

Bijdragen £ 53

Coixí de decoració farcit de llana d'ovella

Coixí de decoració amb funda de lli, mida 30x40cm, farcit de llana d'ovella.

> 09 Co-financiers

Bijdragen £ 106

Coixí per dormir farcit amb llana d'ovella

Ánima de coixí de cotó amb cremallera lateral, farcida de llana d'ovella, mida 40x90cm.

> 17 Co-financiers

Bijdragen £ 528

Cap de setmana a la granja

Allotjament en mitja pensió a la granja durant un cap de setmana que inclou entrades al Terracotta Museu i el Castell-Palau de la Bisbal d'Empordà, visita guiada a la granja, participar de tasques i experiència/taller per a 2 persones.

> 01 Co-financiers

Bijdragen £ 880

Col·laborador VIP

Nom com a col·laborador en la reparació dels sostres en un lloc visible de la granja i 10 entrades pel concert benèfic de música clàssica amb la soprano Lorena Garcia i la tiorbista/laudista Maike Burgdorf a primera fila.

> 00 Co-financiers

About this project

Ajuda’ns a construir una nova coberta del corral d’ovelles de Mas Casas malmesa per l'impacte de la pedregada de La Bisbal d’Empordà!

Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Coberta
Materials per a la nova coberta de la zona d'alletament
£ 5,631
Nova coberta
Materials per a la nova coberta en la totalitat de la nau malmesa
£ 59,903
Behoeften Taak Minimum Optimum
Mà d'obra
Retirada de la coberta vella i instal·lació de la nova
£ 3,590
Retirada de la coberta d'amiant malmesa
Tasques de retirada dels 700 m2 de coberta d'amiant malmesa
£ 16,980
Instal·lació a la resta de la nau
Tasques d'instal·lació de la nova coberta a la resta de la nau
£ 21,555
Totaal £ 9,220 £ 107,658
Noodzakelijk
Additioneel

General information

Mas Casas és una petita explotació agrícola i ramadera familiar situada a Cruïlles, al Baix Empordà. Nosaltres, en Salvi i l’Anna, som la tercera generació́ que ens dediquem a la criança d’ovelles, per a la venda de carn de xai i productes derivats de la seva llet i llana. La nostra missió és produir aliments sans i naturals que beneficiïn el benestar de les persones, respectant al màxim els animals i la terra, aplicant els principis d’agricultura regenerativa i el maneig holístic del ramat.

Amb la llet del nostre ramat elaborem tota mena de productes làctics frescos com llet, iogurts, recuit, quefir i formatges. La carn de xai és tendra i gustosa. També oferim ous de gallina i altres productes de pagès com horta, oli d’oliva, vi ranci o melmelades. El que ens fa diferents és el nostre assortit d’articles per a la llar, com ara coixins de llana i cosmètica natural a base de llet d’ovella, que completen la nostra oferta de productes al voltant d’una ovella.

El passat 30 d’agost una pedregada històrica a la zona de la Bisbal d’Empordà va malmetre les instal·lacions de la nostra petita explotació agrícola i ramadera. Els sostres d’amiant del corral de les ovelles, del galliner i del paller que l’avi va posar quan va començar amb la granja familiar s’han de substituir completament per poder aixoplugar correctament els animals i el menjar de la granja.

Encara impactats i dolguts per les conseqüències de la pedregada més gran en 20 anys a Catalunya, la qual ha deixat pedres de fins a 11 centímetres, demanem ajuda per poder fer front a aquesta gran despesa no coberta per l’assegurança i així poder continuar amb el nostre projecte d’agricultura regenerativa.

Aquesta campanya també és l’oportunitat per aconseguir una nova coberta més sostenible i adaptada als fenòmens climatològics provocats pel canvi climàtic i deslliurar-nos definitivament de sostres d’amiant. L'amiant és un producte mineral altament tòxic, prohibit des del juny del 2002, ja que l’exposició a la pols d'amiant posa en perill la salut dels treballadors que el manipulen i pot provocar càncer de pleura i de pulmó.

Belangrijkste kenmerken

Aquest projecte busca:

 1. Auxiliar l’explotació de Mas Casas Cruïlles per donar resposta a la crisis de la pedregada històrica del passat 30 d’agost a l’Empordà.
 2. Retirar els sostres d’amiant malmesos dels corrals de les ovelles i les gallines i el cobert d’emmagatzematge del farratge.
 3. Substituir la coberta malmesa per una coberta més sostenible i resistent.
img-3886.jpg

Waarom is dit belangrijk

Aquest és un projecte d’emergència. La pedregada ens ha provocat danys molt importants. Les assegurances cobriran parcialment alguns dels danys però no tots, i per un import menor de la pèrdua. La retirada dels coberts d’amiant i la seva substitució per un altre tipus de coberta suposarà un cost elevat, no cobert per l’assegurança, que no podem assumir, ja que es suma a les despeses de les inversions fetes anys anteriors i a les dificultats durant el Covid. A més, els ajuts que previsiblement rebrem només seran per la retirada de l’amiant i arribaran un cop realitzada i pagada la despesa, fet que generarà un greu problema de tresoreria. Tot plegat és una situació que posa en perill la viabilitat econòmica del projecte.

El projecte va dirigit a qualsevol persona que estimi l’agricultura sostenible i que vulgui contribuir a la continuïtat d’un model agrari familiar, que proveeix de productes de qualitat, de proximitat, amb un tracte proper i respectuós amb la natura.

mascasascruilles-ramat-davant-casa.jpg img-3895.jpg

Team en ervaring

Nosaltres, en Salvi Casas i l’Anna Pijuan, som una parella que, a la mort del pare d’en Salvi, vam decidir deixar les nostres respectives feines per continuar amb la granja que va iniciar l’avi. El gener de 2020, un parell de mesos abans que arribés el Covid, vam convertir l’explotació d’ovelles de carn convencional en una petita granja ecològica amb ovelles destinades a la producció de llet. La creativitat i l’entusiasme pel nou projecte ens ha portat a oferir una àmplia gamma de productes al voltant d’una ovella i generar projectes socials, de revalorització de la llana i de divulgació de l’agricultura regenerativa.

visitempordanet-equip-mas-casas-cruilles.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss