Amb veu de dona

Header image
Watch video
Gefinancierd op 11 / 11 / 2016
Gecofinancierd!
Ontvangen
£ 1,827
Minimum
£ 1,774
Optimum
£ 3,100
53 Co-financiers
 • Bijdragen £ 4

  AGRAÏMENT AL BLOG

  El nom de les persones, entitats o empreses que col.laborin amb una quantitat de 5 euros apareixerà als agraïments que fem en el nostre blog, dedicats a tots els micromecenes que ens hagin ajudat.

  > 04 Co-financiers
 • Bijdragen £ 17

  Assistència a l'assaig general

  Les persones que col.laborin amb 20 euros podran assistir a l'assaig general de l'espectacle, el dissabte dia 1 d'octubre a les 18:00 h. Al Centre Cívic de St Oleguer.

  > 19 Co-financiers
 • Bijdragen £ 25

  Classe gratuïta

  Les persones que col.laborin en el nostre projecte amb una quantitat de 30 euros rebran un val per assistir a una classe gratuïta de Dansa, Ioga o Pilates amb la Carme o la Laia (productores de l'espectacle).

  > 03 Co-financiers
 • Bijdragen £ 34

  Aparició als crèdits

  El nom de l'empresa, entitat o persona que col.labori amb el nostre projecte amb un import de 40 euros, apareixerà com a entitat, empresa o persona col·laboradora als crèdits del documental i documents realitzats sobre el projecte.

  > 06 Co-financiers
 • Bijdragen £ 51

  Aparició als crèdits i Regal de 2 entrades

  El nom de l'empresa, entitat o persona que col.labori amb el nostre projecte amb un import de 60 euros, apareixerà com a entitat, empresa o persona col·laboradora als crèdits del documental i documents realitzats sobre el projecte.
  A més disposaran de dues entrades a les 5 primeres files de l'auditori.

  > 09 Co-financiers
 • Bijdragen £ 67

  APARICIÓ ALS CRÈDITS DEL DOCUMENTAL I AL PROGRAMA DE L'ESPECTACLE

  El nom i logo de l'empresa, entitat o persona que col.labori amb el nostre projecte amb un import de 80 euros, apareixerà com a entitat, empresa o persona col·laboradora als crèdits del documental i documents realitzats sobre el projecte, així com en el programa de l'espectacle.

  > 00 Co-financiers
 • Bijdragen £ 84

  APARICIÓ ALS CRÈDITS DEL DOCUMENTAL I AL PROGRAMA DE L'ESPECTACLE, I REGAL DE 2 ENTRADES

  El nom i el logo de l'empresa, entitat o persona que col.labori amb el nostre projecte amb un import de 100 euros, apareixerà com a entitat, empresa o persona col·laboradora als crèdits del documental i documents realitzats sobre el projecte, així com en el programa de l'espectacle.
  A més disposaran de dues entrades a les 5 primeres files de l'auditori.

  > 01 Co-financiers
 • Bijdragen £ 126

  Entrades per a l'espectacle i sopar amb les protagonistes

  Les persones que col.laborin amb el nostre projecte amb una quantitat igual o superior a 150 euros tindran 2 entrades per a veure l'espectacle a primera fila i la oportunitat de ser els mestres de cerimònies en el ball final, i després es podran quedar a sopar amb les protagonistes de l'espectacle. Així mateix el seu nom i logo apareixerà com a entitat, empresa o persona col·laboradora als crèdits del documental i documents realitzats sobre el projecte, i també en el programa de l'espectacle.

  > 01 Co-financiers

About this project

Una mirada en femení de la Guerra i la Postguerra

Behoeften Infrastructuur Minimum Optimum
Despeses d'infraestructura
Subministrament d'aigua per a totes les participants. Despeses de transport de les 10 persones grans que formin part del projecte. Elles poden tenir dificultats de mobilitat i desplaçament, pel que es pagarà el transport públic o en taxi fins al lloc d'assaig.
£ 101
PUBLICITAT
Import que destinarem a imprimir posters i flyers per a la publicitat de l'event, així com la publicació de l'anunci al Diari Sabadell.
£ 126
PAGAMENT TÈCNICS
L'espectacle es farà al Centre Cívic de Sol i Padrís, a Sabadell. La sala ens la deixen de forma gratuïta, però els tècnics de so i llum els hem de pagar. L'import que especifiquem aquí és per a un dia de funció, en el cas que puguem fer la funció 2 dies, l'import del segon dia l'assumirem nosaltres amb els diners recaptats amb la venda d'entrades.
£ 202
Comissions
Comissions cobrades per la gestió de goteo (4%) i pel banc (0.8%) de l'import imprescindible.
£ 81
comissions
Comissions cobrades per la gestió de goteo (4%) i pel banc (0.8%) de l'import addicional
£ 63
Behoeften Taak Minimum Optimum
Salaris equip
Salaris de les tres persones de l'equip, tenint en compte el pagament de les quotes d'autònoms, irpf, i salari mínim.
£ 1,263
REALITZACIÓ DEL DOCUMENTAL
El nostre projecte culmina amb l'edició d'un documental que reculli el procés creatiu i artístic de tot l'equip, així com la veu i experiència de les 10 dones grans protagonistes del nostre projecte.
£ 1,263
Totaal £ 1,774 £ 3,100
Noodzakelijk
Additioneel

General information

Tenim molt clar que si no fos pel que van viure i fer les nostres àvies durant la guerra nosaltres avui no seriem aquí. Aquest projecte pretén donar veu a aquestes àvies, a aquestes dones que van fer el possible per sobreviure a la guerra, fer visibles les seves vivències i recollir-les per no oblidar que darrera el combat hi havia una població civil que també es jugava la vida.

La guerra és una part del nostre passat que viu en el present. Encara no s'han pogut tancar les ferides obertes, ni se n'ha pogut parlar amb llibertat, ni oblidar ni perdonar.
S'ha parlat de la guerra, dels homes que hi van anar, dels que van morir, dels que van empresonar i dels que se'n van salvar. Però poques vegades s'ha parlat de la reraguarda, de la realitat que es vivia en lo quotidià, a les masies, als pobles i ciutats, on dones i nens també lluitaven per sobreviure als atacs, robatoris, persecucions i a la fam.
El que volem és fer visible aquest temps i aquest espai que va pertànyer a la dona. Tenir en compte la seva vida i el seu viure per recordar-nos la pròpia força.

Belangrijkste kenmerken

Amb veu de dona és un projecte a la vegada històric, terapèutic i artístic. Històric perquè es basa en la recuperació de la memòria històrica d'aquelles que en un moment de les seves vides varen ser silenciades i no varen poder o voler parlar del seu dolor i de la seva experiència. Terapèutic, perquè el sol fet de posar dalt d'un escenari les paraules, record, experiències i sentiments d'un passat dolorós ja és sanador, per a les dones que ho fan, per a les que les ajudarem a fer-ho, i per a totes les persones que s'atreveixin a escoltar-les. I també és un projecte artístic, perquè, què és l'art? l'art és allò que nosaltres considerem art. Pujar dalt d'un escenari i parlar del passat, convertir records en poesia, ballar els sentiments de les nostres àvies...

dones-1.png

Waarom is dit belangrijk

Amb veu de dona posarà llum, veu i moviment a aquestes dones, a les seves experiències, les seves veritats, pors i record oblidats, tenint cura i respecte per a totes i cada una de les participants. I ho farem dalt d'un escenari. Ho faran dones voluntàries que tenen ganes de parlar, d'explicar, de fer-se sentir i fer-se veure. Entre elles i nosaltres construirem una posada en escena que anirà dirigida a totes i tots aquells que les vulguin escoltar, que vulguin escoltar una història diferent a l'escoltada fins ara, una història en primera persona, una història quotidiana, una història en femení.

assaig-ballarines-2.png

Doelen van de crowdfunding campagne

Amb veu de dona és un projecte que neix d'un interès personal sobre la pròpia història, i en com les experiències de les nostres antecessores ens afecten a nosaltres i al nostre ser dona avui.

Tal com dèiem al principi partim del saber que si no fos per les nostres àvies i besàvies, per la seva força, la seva lluita i el seu esperit de supervivència, avui cap de nosaltres seriem aquí. Volem honorar-les, homenatjar-les, donar-los la veu que durant anys se'ls ha callat, per valorar i agrair les seves vides i els seus esforços.
Parlar del nostre passat sana el nostre present, alliberant-lo de càrregues.
Parlar dalt d'un escenari ens apodera, ens fa visibles davant els altres i davant nostre.
Moure'ns ens fa estar vius. L'absència de moviment és la mort.
La música fa boniques les paraules i els moviments.
Una imatge ens pot fer aterrar sense necessitar les paraules.
Fer-ho en femení dóna veu a totes les que han estat silenciades.
Escoltar i veure el nostre passat dalt d'un escenari ens emociona, ens connecta, ens fa conscients i ens permet viure més a prop de nosaltres i de les nostres arrels. Fer-ho en femení fa visibles a totes les que han estat amagades.

Donar veu a les dones, amagades, ignorades, silenciades durant molts anys.
Parlar de la Guerra, de la ferida més gran encara oberta en totes les catalanes i espanyoles.
Parlar dels morts, dels assassinats, de les famílies separades, dels desapareguts... del dolor.
Parlar del Sabadell de la guerra.
Donar moviment a les paraules.
Posar imatges als sentiments.

bi33hghccaa08eh.jpg

Team en ervaring

Aquesta és la primera vegada que portarem a terme aquest projecte, finançat parcialment per la convocatòria Retorn Social de la Crida per Sabadell, i posteriorment ens agradaria poder-lo repetir a diferents ciutats i pobles de Catalunya i Espanya.

L'equip de treball està constituït per 3 persones, dues directores de projecte i un músic:

Carme Martínez
Post-grau en expressió corporal per la UB, Màster en Dansa Moviment Teràpia per l’UAB. En dansa em formo de manera independent a Barcelona,  França i Indonèsia. He ballat amb Carles Sales, Maria Robira, Dolors Gardeñas, Àngels Huges i Susan Kempster amb qui guanyo el primer premi del Certamen Coreogràfic de Madrid. Com a psicoterapeuta del moviment treballo  en sessions grupals i individuals amb nens, adolescents i adults. Soc professora certificada de Ioga Lu Jong i de Ioga Integratiu. El meu últim treball d’investigació és presenta al III Congrés Nacional de Teràpies Creatives, i al III Congrés Nacional de dansa: Ariadna i la DMT. “El sillón de la Reina”. He format part d’un projecte educatiu de dos anys entre Sabadell i Londres Pembury House Nursery School, i Woodlands School de Londres i l’escola Bressol Vapor Buixeda i l’escola Bressol Arrahona de Sabadell realitzant tallers amb nens de 0 a 6 anys, educadors i familiars per reforçar les relacions positives a través la creativitat amb el cos. Professora de dansa, de ioga i dansa moviment terapeuta a l’Associació Kolkata Sanved de Calcuta. Docent per la formació en Dansa Moviment Teràpia del Tata Institute of Social Sciencies, Mumbai conduint els cursos de Basic Body Movement, Relaxations, Movement Experiences, Analysis Movement of Kestenberg, Roll Play and Manipulation.
www.carmemartinez.wordpress.com

Laia Sanz
Llicenciatura en psicologia a la UAB, Màster en artteràpia a la UB i Postgrau en coaching a l'Institut Integratiu. Actualment treballo com a Artterapeuta i instructora de pilates.
Des de petita les arts han estat molt importants per a mi: la dansa, la música i les arts plàstiques són sensibilitat pura, l'expressió és creativitat, bellesa i amor, i sense aquestes coses no hi hauria vida... perquè l'art és l'expressió de la vida.
Al 2006 vaig tenir la meva primera experiència com a artterapeuta a oncologia infantil de l'Hospital Taulí, temporada que va acabar amb una sessió clínica sobre el treball realitzat: “Entre Dinosaures”. Des de llavors he treballat en escoles, de forma individual o bé portant grups en els que amb petites intervencions hem aconseguit grans canvis en la cohesió i respecte entre els alumnes. El 2009 vaig estar a Villa Salvador, a Perú, treballant amb un grup de mares adolescents i un altre de nois adolescents amb dificultats. Des del 2010 estic a Sabadell treballant com a terapeuta individual, i fent formacions i col.laboracions d'artteràpia, educació emocional i coaching amb diferents entitats.
www.lelefantvermell.com

Nico Martin
Músic, compositor, arreglista, produtor musical. Diplomatura en Musicologia a la Universitat de Montpellier.
www.nicomartin.cat

750x422px-1-.jpg

Social commitment