2ª Edició IN SITU Mostra de dansa contemporània

Gefinancierd op 16 / 08 / 2013
Gecofinancierd!
Ontvangen
$ 3,942
Minimum
$ 3,812
Optimum
$ 5,456
49 Co-financiers
 • Bijdragen $ 5

  Agraïment a la web, xarxes socials i al programa de mà

  T'agraïm la teva aportació mencionant el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 00 Co-financiers
 • Bijdragen $ 11

  Xapa de la Mostra IN SITU

  Et regalem una xapa de la Mostra IN SITU + Mencionem el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 03 Co-financiers
 • Bijdragen $ 22

  Cartell Mostra IN SITU 2013

  Et regalem un cartell de la Mostra + Xapa + Mencionem el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 10 Co-financiers
 • Bijdragen $ 38

  Assistir a un assaig d'un dels artistes participants de la mostra

  Et convidem a assistir a un assaig d'un dels artistes participants a la Mostra, on podràs veure les preparacions prèvies a l'espectacle + Cartell + Xapa + Mencionem el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 03 Co-financiers
 • Bijdragen $ 54

  DVD de la 2ª edició d'IN SITU

  Et regalem un DVD de la 2ª Edició de la Mostra IN SITU completa + Cartell + Xapa + Mencionem el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 07 Co-financiers
 • Bijdragen $ 109

  Fotografia de la Mostra

  Et regalem una fotografia d'una imatge de la 2ª Edició de la Mostra IN SITU (fotògraf/a professional) + Cartell + Xapa + Mencionem el teu nom com a mecenes del projecte a la nostra pàgina web + A les xarxes socials (facebook i twiter) + Al programa de mà de la Mostra

  > 02 Co-financiers

About this project

IN SITU vol donar visibilitat a la creació independent en dansa contemporània, obrint-se a nous públics i creant espais de trobada entre els artistes i el públic

Behoeften Taak Minimum Optimum
Retribució econòmica pels artistes
Retribució econòmica per 6 artistes participants
$ 1,634
Retribució econòmica pel Comitè de Selecció
Retrinució econòmica pels 4 membres del Comitè de Selecció
$ 436
Retribució Tècnic de so i il·luminació
Retribució per 1 Tècnic de so i il·luminació durant la Mostra
$ 490
Equip IN SITU (artístic i de gestió)
Retribució equip IN SITU (4 persones)
$ 436
Despeses d'administració i gestió
Despeses d'administració que es puguin generar a resultes de la gestió del pressupost
$ 327
Ampliació de la retribució Equip Artístic i de Producció i Comunicació
Ampliació de la retribució Equip Artístic i de Producció i Comunicació
$ 653
Ampliació retribució Artistes
Ampliació retribució als 6 Artistes participants
$ 490
Behoeften Materiaal Minimum Optimum
Disseny Gràfic, impressions i merchandising Mostra
Material de promoció de la 2ª Edició IN SITU
$ 490
Impressió Cartells i Programa
Impressió Cartells (distribució durant 1 setmana) i impressió programa de mà
$ 501
Totaal $ 3,812 $ 5,456
Noodzakelijk
Additioneel

General information

La 2ª Edició de la Mostra IN SITU vol donar continuïtat a un projecte que dóna visibilitat, reconeixement i context a la creació independent en dansa contemporània a Catalunya.

La Mostra brinda l'oportunitat als artistes independents o col·lectius artístics d'obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers.

La Mostra compagina actuacions, projeccions de vídeos i debats amb els propis artistes per tal de propiciar una situació d’intercanvi directe entre el públic, els artistes, i les propostes presentades. A partir d’aquest format d’exhibició és pretén contextualitzar les creacions, posant l’èmfasi en l’experiència de l’artista durant el procés de creació, obrint al públic les idees, les motivacions i les inquietuds darrere el treball.

El lloc escollit per a la present edició d’IN SITU serà un espai fora dels circuits habituals de la dansa contemporània.

Belangrijkste kenmerken

La 2ª Edició de IN SITU vol continuar treballant per apropar la dansa contemporània al públic i en aquest sentit s'ha apostat per emplaçar la Mostra en un espai fora del circuit habitual d'exhibició. Tenint en compte l'objectiu esmentat, en aquesta 2ª Edició d'IN SITU aprofundirem en la idea de crear espais de diàleg entre artistes i espectadors en els quals compartir el procés creatiu de cada artista.

La Mostra proposa als artistes un exercici creatiu de localització dels seus treballs en un espai no teatral, i alhora proposa al públic un exercici de reflexió sobre l'experiència viscuda durant l'exhibició. Ambdues visions confluiran en un espai de trobada.

La Mostra compagina actuacions de diversos artistes amb un espai de diàleg entre els artistes i el públic amb el procés creatiu com a punt de partida. Aquest col·loqui es durà a terme en un ambient distès i participatiu i s'acompanyarà de diferents suports visuals i estratègies d'interacció.

La Mostra es durà a terme durant l'últim trimestre del 2013 i pròximament es concretarà la localització.

Les propostes presentades seran escollides per un comitè de selecció format per professionals del sector (creadors, gestors i programadors).

048insitu_1r.jpg

Waarom is dit belangrijk

IN SITU vol promoure un projecte d’exhibició i divulgació del treball de creadors independents de dansa contemporània.

La proposta parteix d’un anàlisis de la situació actual de la dansa contemporània, principalment a Barcelona. Concretament enfocat al sector de creadors independents, amb una formació i una trajectòria professional, que desenvolupen el seu treball sense una estructura que els doni suport, i que es troben a cavall entre els creadors consagrats i els més novells.

Arrel d’aquesta anàlisi s’han detectat dues problemàtiques principals a les quals aquesta proposta vol donar resposta.

 1. Situació professional precària en que es troben els creadors independents a Barcelona:
  • Falten espais d’exhibició i una ampliació del circuit.
  • Falta finançament (públic i privat) perquè aquests creadors puguin establir-se i treballar de manera més estable.
  • Falten vincles amb els circuit internacional per tal de promoure la internacionalització dels artistes locals.

 2. Manca de cultura general en dansa contemporània
  • La falta de bagatge en la lectura de la dansa contemporània dificulta l’accessibilitat del públic a certes propostes.
  • Sovint hi ha una manca d’informació que contextualitzi els seus objectius, els referents, els models d’inspiració i la metodologia de treball de cada creació, fet que contribueix al desconeixement de la dansa pel públic general.
  • Certa sensació de que la dansa a Barcelona està poc en contacte amb els circuits de creació contemporània d’altres disciplines.

La Mostra va dirigida al públic general interessat en la cultura i l’art contemporani que vulgui aprofundir en el coneixement de la disciplina a partir de la descoberta de nous artistes i participar en una trobada on interactuar amb els artistes amb preguntes i reflexions. També va dirigida a professionals de la dansa i d’altres disciplines artístiques que vulguin descobrir el treball d'altres creadors, i alhora fer les seves aportacions com a professionals de la creació.

040insitur.jpg 039insitu_1r.jpg

Doelen van de crowdfunding campagne

A partir de les problemàtiques identificades IN SITU es marca els següents objectius:

• Organitzar una mostra variada de treballs de creadors independents, que estan desenvolupant un llenguatge artístic propi.
• Donar visibilitat a les propostes artístiques dels nous creadors en un espai fora dels circuits que li són habituals i d’aquesta manera apropar-les a un públic més ampli.
• Contextualitzar els treballs presentats i propiciar un espai de diàleg que ajudi a generar debat amb el públic.

Amb la 1ª Edició de la Mostra IN SITU, es va fer un pas important per assolir aquests objectius, que es volen reafirmar a través d'aquesta 2ª Edició.

Creiem que cal treballar per establir plataformes d'exhibició i interacció que puguin ser un referent estable per als artistes locals, generant una circulació dins l'àmbit artístic i creant nous públics per al sector.

018insitu_1r.jpg

Team en ervaring

IN SITU és una producció de MURMUR Gestió i Comunicació Cultural amb la direcció artística de Mireia de Querol i Ariadna Estalella.

1ª Edició de la Mostra IN SITU va tenir lloc els passats 16 i 17 de novembre de 2012 a l’Espai Laboratori de l’ARTS Santa Mònica. Les sis peces seleccionades per aquesta edició varen ser:

"Moog – Remake of dance movements in nightclubs" de Carolina Bonfim
"Tarannà" de Maria Campos
"Promenade" d’Àurea Romero
"Dia Zero" d’Anna Rubirola
"(Neo) Taxidèrmia 1.03." de Victoria Macarte i Rosa Tharrats
"Restos de mis series" de Bea Fernández

Les sis peces seleccionades van rebre una retribució en concepte de reconeixement del treball.

En la 1ª Edició IN SITU va presentar una estructura centrada en la fórmula de “càpsula”. Cada càpsula estava integrada per 2 peces i un col·loqui final amb el públic.

La 1ª Edició IN SITU es va desenvolupar molt satisfactòriament amb èxit de públic, omplint l’aforament en cada una de les càpsules. El públic va donar una bona resposta en la participació al col·loqui i van valorar positivament l’experiència de la Mostra. La Mostra va esdevenir un punt de trobada entre artistes amb diferents línies de treball, afavorint l’intercanvi d’idees i experiències.

En aquesta 1ª Edició el Comitè de Selecció estava format per professionals del sector de la dansa contemporània que agrupava ballarins, creadors independents, programadors i gestors culturals. La varietat de perfils dels membres del comitè respon a la voluntat d’agrupar diferents punts de vista i experiències al voltant de la creació artística. El Comitè de la Edició IN SITU 2012 va estar composat per: Paola Marugán, Beatriu Daniel, Sofia Asencio, Claudia Solano i Federica Porello.

La 1ª Edició IN SITU va tenir lloc a les instal·lacions de l’ARTS Santa Mònica, un espai que encaixava amb l’esperit d’IN SITU, ja que la Mostra es volia emmarcar en un espai fora del circuit habitual de la dansa contemporània, aconseguint d’aquesta manera aproximar la dansa a un públic no familiaritzat amb la disciplina. ARTS Santa Mònica va considerar la Mostra com una activitat del centre, aportant un espectacle en viu a la seva programació i transformant-se per uns dies en un escenari de les arts en moviments. Per altra banda el centre reunia en un mateix espai interdisciplinarietat artística i cultural, amb un públic assistents heterogeni interessat en la cultura i l’art contemporani.

El públic assistent va ser heterogeni, tant persones properes al sector i a les artistes, persones habituals del Centre d’ARTS Santa Mònica, com persones curioses per la novetat de l’esdeveniment.

cartell-festival-final-2r.jpg

Social commitment