Salvem la cala d'Aiguafreda, espai natural de la Costa Brava

Header image
Watch video
Gefinancierd op 30 / 09 / 2018
Gecofinancierd!
Ontvangen
€ 11.790
Minimum
€ 4.200
Optimum
€ 7.800
144 Co-financiers

Bijdragen € 10

Thankfulness

10€ for us it is a bit of sand that will allow us to fulfil our goal. Any contribution will be very welcome and we will thank you on the web if you request it (people who wants to stay anonymously will not be named).

> 30 Co-financiers

Bijdragen € 25

Thankfulness and postcards

With a contribution of € 25 the gratitude for your help is beginning to be more relevant. In addition to the gratitude on the web (only for those who request it), we will send you 3 postcards from the campaign “Salvem Aiguafreda”. Note: Rewards are only valid at postal addresses in Spain.

> 19 Co-financiers

Bijdragen € 50

Thankfulness, postcards and a tote bag from the campaign

With a donation of € 50, in addition to the gratitude on the web (only for those who request it), we will send you 3 postcards “Salvem Aiguafreda” and a campaign tote bag, that we hope you like and enjoy. Note: Rewards are only valid at postal addresses in Spain.

> 33 Co-financiers

Bijdragen € 75

Thankfulness, postcards and two tote bag from the campaign

With a contribution of € 75 the impulse is already huge, in addition to the gratitude on the web (only for those who request it), we will send you 3 postcards “Salvem Aiguafreda” and two tote bag from the campaign that we hope you like it. Note: Rewards are only valid at postal addresses in Spain.

> 06 Co-financiers

Bijdragen € 100

Thankfulness, postcards, tote bags and a Josep Plà’s novel

A contribution of € 100 is a huge push for the platform. Thank you! In addition to the gratitude on the web (only for those who request it), plus 3 postcards “Salvem Aiguafreda” and two tote bags from the campaign, you will receive a fantastic novel of Josep Plà (an indispensable book in any home). Note: Rewards are only valid at postal addresses in Spain.

> 10 Co-financiers

Bijdragen € 200

Thankfulness, postcards, tote bags and a fantastic book

A contribution of € 200 is a great boost to fulfil our goal. For these reasons, in addition to the gratitude on the web (only for those who request it), plus 3 postcards “Salvem Aiguafreda” and two tote bags from the campaign, you will receive the book “1001 curiositats de la Costa Brava" by Jordi Arbonès, another recognised writer from Palafrugell. Note: Rewards are only valid at postal addresses in Spain.

> 08 Co-financiers

El Síndic de Greuges investiga el projecte urbanístic d’Aiguafreda

14 | 07 | 2018
El Síndic de Greuges investiga el projecte urbanístic d’Aiguafreda

Notícia publicada el dia 14/07/2018 al diari ARA.

L’última zona verge de Begur, amenaçada per una urbanització. El Síndic investigarà les modificacions del POUM

Un dels últims trams verges de la costa de Begur està amenaçat per una macrourbanització de pisos i hotels. Així ho denuncien els ecologistes, que alerten que l’última modificació del POUM (pla d’ordenació urbanística municipal) permetrà construir “tres nous hotels i més de 260 habitatges” a la cala d’Aiguafreda. El Síndic de Greuges ha agafat el guant de la plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda i investigarà aquests canvis urbanístics.

“És una gran notícia que el Síndic ho investigui perquè és una barbaritat el que volen fer”, va subratllar Lydia Chaparro, membre d’Ecologistes en Acció, que forma part de la plataforma. Segons l’entitat ecologista, es vol tirar endavant una urbanització “sense cap estudi d’impacte ambiental ni paisatgístic”, que “destruiria una zona natural de 70 hectàrees que limita amb diversos espais protegits”.

La urbanització de la cala d’Aiguafreda es va projectar als anys 70, però fa quinze anys que les llicències estan suspeses perquè no es va finalitzar: en alguns trams falta instal·lar-hi serveis com aigua potable, clavegueram, telefonia o enllumenat. Unes actuacions que ara durà a terme l’actual ajuntament gràcies a la modificació del POUM que es va aprovar per unanimitat en l’últim ple i que permetrà tornar a donar llicències. Aquests són els canvis que el Síndic investigarà perquè, segons els ecologistes, són els que permetran la construcció de “més de 260 habitatges i tres nous hotels”. L’alcalde, Joan Manel Loureiro (Junts per Begur - ERC), va rebaixar aquestes xifres a “180 habitatges nous” -que se sumarien als 120 actuals- i a “dues zones hoteleres”.

A més, Loureiro va subratllar que la modificació del POUM “no ha permès la construcció de més habitatges”, ja que -va dir-“els previstos són els que es van aprovar el 2003” i creu que no tots s’acabaran aixecant. “Moltes finques estan en terrenys que tenen molt pendent i no s’hi podrà construir, i en una de les parcel·les instal·larem un dipòsit d’aigua per a emergències”, va afegir. L’alcalde també va indicar que entregaran tota la informació que els demani el Síndic, tot i que no ha rebut cap sol·licitud i es va assabentar de l’obertura de la investigació a través dels mitjans.

“Megaprojecte urbanístic”

Les explicacions de l’alcalde, però, no han convençut els veïns i les entitats ecologistes, que s’han unit sota la plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda per “lluitar contra la destrucció d’espais naturals com aquesta zona”, on actualment hi ha edificat entre el 20 i el 25% de la superfície.

Per això han presentat al·legacions a la modificació del POUM i han començat una campanya de micromecenatge per pagar els advocats i els tràmits necessaris “per intentar frenar aquest megaprojecte urbanístic”. “Si no s’atura, els impactes ambientals sobre el medi natural, sobre la població i en el mateix sector turístic podrien ser devastadors”, alerten des de l’entitat, que recorda que la nova urbanització “té unes dimensions superiors al nucli urbà de Begur”.

També recorden que la majoria de les noves construccions seran de segona residència i que el municipi “pateix una saturació insostenible els mesos d’estiu, quan multiplica per deu la seva població”. “Es talaran boscos, cosa que provocarà un devastador impacte sobre la fauna i la flora, augmentarà el trànsit rodat, els residus generats i caldran més recursos hídrics”. “Les actuacions urbanístiques especulatives com aquesta haurien de formar part del passat i no del futur que volem construir”, conclouen des de la plataforma.

Veure notícia original al Diaria ARA.

Opmerkingen

Inicia sesión para dejar un comentario